Trivsel tips för boende i BRF Gläntan

INFORMATION

Med denna Information vill vi i styrelsen informera om några områden vi fick i uppgift från årsstämman att göra(via bl. motionen) samt andra områden som styrelsen 

Grillning (på Balkong och uteplats):

Det inte är tillåtet med Kolgrill eller Gasolgrill på balkongerna. Detta pga. Brandfaran (försäkringarna täcker inte detta om något händer).

El-grill kan fungera, men tänk på att oset kan störa era grannar (beroende på vind samt var luftintagen finns), var vänlig respektera detta.

Det är fritt för Gläntans medlemmar att utnyttja grillen på gården, kol och tillbehör står ni själva för, efter användandet så ska grillen göras ren. Tänk även där på brandfaran.

Parkeringsplatser, Handikapp samt Car-portar

Car-Port platser: Det finns en carport utdelad per lägenhet. I varje carport finns ett timerstyrt uttag för motorvärmare. Använd dessa så blir det flera lediga platser på våra gästparkeringar.

Handikapp P-Platser: Respektera att dessa platser är för de med handikapptillstånd.

Gäst P-Platser: Till de som har flera bilar samt för att våra gäster som kan parkera där.

Tvättning & Torktumlare (sent på kvällar):

I stadgarna står det att det inte är tillåtet att störa efter kl 2300. Respektera detta, tänk på att vissa av våra medlemmar har andra arbetstider än de du har.

 Trapphusen:

Trapphusen är vårt gemensamma utrymme inte för någons enskilda saker samt det försvårar trappstädningen om det står prylar där.

P-platserna:

Parkeringen är inte avsedd som uppställningsplats för oanvända fordon.

Katter & Hundar:

Visa hänsyn, ha djuren i koppel så att de inte förorenar inom Brf gläntans område eller stör andra boende som inte gillar djur och låt inte era katter förorena barnens sandlåda. Det är självklart att det inte är ok att rast djuren inom området, är det sådana som kommer från andra områden bör vi säga att detta inte är ok.

Bollspelande:

Det är absolut förbjudet att sparka boll mot husfasaderna. Detta stör de som bor där samt fasaden har en putsad yta känslig för skador och svår att laga.

 Soprummen:

Soprummen är enbart för hushålls sopor (Ragn Sells tar inte annat), allt annat ska källsorteras vid kommunens källsorterings stationer(närmaste vid Kragstalunds ICA).

Rökning:

De som röker inom området måste se till att inte slänga fimpar omkring sig detta gör att det ser skräpigt ut inom föreningens område (spec. utanför portarna).

 Promenadvägar:

Vi har fina asfalterade vägar och grusade gångvägar som vi skall använda för att förflytta oss mellan t ex parkering, soprum och våra lägenheter.

Visa hänsyn till de som bor på markplan och gena inte utanför deras fönster. Vänligen respektera detta!

 Fågelmatning:

Det påpekas att matning av fåglar ej är tillåten inom vårt område

Information avseende Brf Gläntan:

Se Brf Gläntans hemsida, http://brfglantan.se

 Tips :

För Er som har problem med störande ljud så kom det fram ett bra tips på årsmötet.

Peta försiktigt ner de plastbitar som finns högst upp vid taket vid de rör som går upp i taket.

När de är borta så tar ni och fyller det hålrummet med isoleringsmaterial och sätter tillbaka plastbitarna. Det skall hjälpa till att dämpa ljudet

För Styrelsen Brf Gläntan